Mijn Zonsopgang

By eduard | april, 27, 2011 | 0 comments

Op de tweede Paasdag had ik in mijn hoofd om vroeg uit de veren te gaan om wat zonsopgang plaatjes te maken. Ik speelde al een tijdje met de gedachten om de molens in de Beemster daarvoor te gebruiken. Het is wel een traditioneel oud-Hollandsche plaat natuurlijk. Van te voren gecontroleerd hoe laat de zon op zou komen, dat was rond 6:25. Door een foutje met de wekker was ik bijna te laat. Maar zoals je op de foto kunt zien was ik nog net op tijd.
Mijn uitje was ook gepland omdat ik naast mijn Canon 50D sind vorige week een Canon 600D heb. Hiermee wil ik gaan experimenteren met video. De 600D is op dit moment (in de Canon reeks) de meest uitgebreide op het gebied van video DSLR. Het is wennen om na al die jaren foto’s maken nu ook video’s te maken. Ik maakte altijd wel video’s van het gezin en vakanties en dergelijke, maar dit vergt weer een andere manier van bedienen en denken (het moet toch enigszins creatief verantwoord zijn). Ik zal binnenkort mijn eerste ervaringen op de blog zetten.

foto: Ondermolen D (google maps)

 

Leave a Reply

Post Comment