Uitleg: Een technisch goede foto maken

By eduard | april, 28, 2011 | 1 comments


Vandaag realiseerde ik me dat de  drie ‘technische factoren’ die nodig zijn om een technisch goede foto te maken, wellicht op een eenvoudige manier uit te leggen zijn. In diverse blogs, tutorial site wordt dit onderwerp besproken.  Naast dat je een goed standpunt kiest, een compositie kiest, de camera stil houdt, goed scherp stelt, etc, zijn er dus maar drie dingen van wezenlijk belang zijn om een technisch goede foto te maken. Een technisch goede foto hoeft niet perse de mooiste foto te zijn, laat ik dat voorop stellen. Maar als je de drie elementen goed beheerst en de invloed van de drie elementen op elkaar weet, is dat al 60% van je foto.

In de komende periode zal ik in korte stukjes op een zo eenvoudige mogelijke manier proberen de belichtingsdriehoek uit te leggen.

Wat zijn die drie elementen dan?
a) lichtgevoeligheid (ISO)
b) sluitertijd
c) lensopening (diafragma)

De rekensom is dus a+b+c=een technisch goede foto.

Later zal ik de drie onderdelen verder beschrijven.

One Response to Uitleg: Een technisch goede foto maken

Leave a Reply

Post Comment