Nieuws: Lightroom 4 Beta

By eduard | januari, 11, 2012 | 0 comments

Vandaag is door Adobe de nieuwe Beta versie van Lightroom vrijgegeven. Lightroom wordt veel gebruikt door fotografen. Het geeft je maximale controle over je eindresultaat, zeker aan te raden als je met RAW foto’s werkt. Naast foto’s kan Lightroom ook video bewerken (persoonlijk nog nooit gedaan). Als je Lightroom altijd al eens hebt willen proberen is dit je kans. Hoewel het een beta is, gaat het wel om de volledige versie. Deze zal stoppen met werken als de versie ‘echt’ te koop is. Bij de introductie van versie 3 ging hier tussen de 6 en 9 maanden aan vooraf. (tel uit je winst).
Nog wel een waarschuwing, maak een goede back-up van je catalogus van je eerdere versies. Vaak is een upgrade van je catalogus nodig, deze is dan niet meer bruikbaar in eerdere versies. Ik ben vandaag nog niet in de gelegenheid geweest om het te testen, maar zal dat deze week nog wel doen.

Benieuwd wat er al zoal nieuw is: Kijk eens op de site van Terry White.
Je kan de software hier downloaden (bij Adobe) en de aanpassingen staan omschreven. De versie werd trouwens aangekondigd op de blog van Adobe.

Update 11/01/2012:
Het is met de Beta van versie 4 niet mogelijk om een catalogus te openen uit versie 3. Het wordt, omdat het een Beta betreft, ook afgeraden om versie 4 al te gebruiken voor ‘echte’ productie doeleinden. Abobe geeft geen garanties dat de catalogus van de Beta te gebruiken is in de definitieve versie. Dus gebruik op eigen risico.

Leave a Reply

Post Comment