Workshop: Straatfotografie

By eduard | augustus, 3, 2013 | 0 comments

4_525

Vandaag heb ik in Amsterdam deelgenomen aan een workshop straatfotografie. De workshop werd georganiseerd door het Foam museum (fotografie museum Amsterdam). Het museum is absoluut een aanrader, bij een bezoek moet je wel proberen in te schatten of de tentoonstelling je aanspreekt. De workshop werd gestart met een leuke rondleiding door het museum, in totaal waren we met twee groepen van 9 mensen. Tijdens de rondleiding wordt de achtergrond van de fotograaf verteld en welk idee hij / zij heeft. Je merkt dat je dan met hele andere ogen naar de foto’s kijkt. In het geval van de expositie van Marnix Goossens is dat zeker het geval, eigenaardige foto’s waar je om een 1 of andere reden wel naar blijft kijken en ook wel verbazen.

Na de rondleiding werd er een korte uitleg en richting gegeven aan het onderwerp straatfotografie. Rond 14:00 werden we de straat op ‘gestuurd’ met een opdracht. De opdracht was het vastleggen van ‘een intiem sociaal contact’, dat is best nog een uitdaging. Als een soort experiment had ik mijn iPhone i.p.v. mijn spiegelreflex meegenomen. Misschien heb ik het me daar extra moeilijk gemaakt, hoewel een iPhone veel minder opvalt op straat.

Gedurende een uur gingen alle deelnemers alleen de straat op. Omdat de jaarlijkse gay pride een gracht verder aanwezig was, was er genoeg te zien. Toch heb ik me er afzijdig van gehouden, het was wel heel erg druk.
Na het uur was het weer verzamelen bij het museum, het was zaak om je twee beste foto’s uit te zoeken. Per deelnemer werden de foto’s besproken. Het resultaat van alle deelnemers was van een goed niveau. Versassend hoe ieder afzonderlijk andere dingen ziet maar toch bij het onderwerp blijft. Voor mijn foto’s heb ik de Instagram presentatie gekozen.

Concluderend moet ik zeggen dat het heel erg inspirerende workshop was, het geeft weer niet ideeën en inspiratie om meer straatfotografie te maken. En de workshops bij het Foam zijn dik in orde!

Straatfotografie Straatfotografie Straatfotografie

Leave a Reply

Post Comment