Architectuur

Lijnen, doorkijkjes, de omgeving, allemaal zaken die aanbod komen bij architectuur fotografie. Het lijkt misschien een makkelijke vorm omdat een gebouw altijd stil staat, niets is minder waar. Waar het bij de dierenfotografie lastig is dat een dier meestal veel in beweging is, is het hier weer een nadeel dat je het gebouw niet een slag kan draaien (het is ook nooit goed).
Zelf hou ik er van om een paar dagen per jaar rond te stappen in Parijs, daar blijf je van de ene in de andere verbazing vallen. Naast de moderne gebouwen is er daar ook een groot aanbod van oude gebouwen, een heerlijke mix dus.
In je eigen omgeving zijn deze ingrediënten ook veel aanwezig, maar ‘zie’ je het soms gewoon niet zo. Je moet met andere ogen kijken.

Architectuur fotografie is voor mij niet alleen een gebouw vastleggen, maar de details en de omgeving zijn net zo belangrijk. Als ik naar Parijs ga zoek ik van te voren naar plekken waar nieuwe gebouwen zijn neergezet of naar oude gebouwen die zijn opgeknapt. Naast het verhaal van de architect kan je ook werk van anderen bekijken om je daardoor te laten inspireren. Het is dan weer de uitdaging om je eigen draai daar aan te geven.